Notices
Tech Talk Anything technically related to your vehicle should be posted here. If you're looking to have work done, try one of the Regional Forums.


Tach/Speedo don't work

Old 03-02-2004, 05:51 PM
  #1  
E for Engourged.
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: oDU.
Posts: 3,512
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
4BangerCivic has disabled reputation
Default Tach/Speedo don't work

I swapped a 00' d16y8 into my 98 HX (used to be D16y5)....anywyas, swapped it in, using an 00' EX wiring harness, and the 00 P2P ECU. the speed sensor is plugged into my tranny...yet my tach and speedo don't work...but my gas and temp gauges do...

Why wont they work? Help please. im exhausted so if that made no sense just tell me.
4BangerCivic is offline  
Old 03-02-2004, 05:53 PM
  #2  
Banned
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 2,538
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Boosted2003 is an unknown quantity at this point
Default Re: Tach/Speedo don't work

Originally Posted by 4BangerCivic
I swapped a 00' d16y8 into my 98 HX (used to be D16y5)....anywyas, swapped it in, using an 00' EX wiring harness, and the 00 P2P ECU. the speed sensor is plugged into my tranny...yet my tach and speedo don't work...but my gas and temp gauges do...

Why wont they work? Help please. im exhausted so if that made no sense just tell me.
are you sure the signal later model ecu still use same signal as older ecu's? Just a thought.
Boosted2003 is offline  
Old 03-02-2004, 05:59 PM
  #3  
E for Engourged.
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: oDU.
Posts: 3,512
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
4BangerCivic has disabled reputation
Default Re: Tach/Speedo don't work

no idea...anybody have any input on that?
4BangerCivic is offline  
Old 03-02-2004, 09:32 PM
  #4  
It's Duck Season
 
JBub's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Waterbound
Posts: 1,793
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
JBub JBub JBub JBub JBub JBub JBub JBub JBub JBub JBub
Default Re: Tach/Speedo don't work

bump for tommy
JBub is offline  
Old 03-03-2004, 02:48 AM
  #5  
E for Engourged.
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: oDU.
Posts: 3,512
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
4BangerCivic has disabled reputation
Default Re: Tach/Speedo don't work

anybodY? this has been posted on honda-tech...turbod16...al over the place, nobody knows the answer.
4BangerCivic is offline  
Old 03-03-2004, 11:55 AM
  #6  
Registered Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 276
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
google is an unknown quantity at this point
Default Re: Tach/Speedo don't work

Originally Posted by 4BangerCivic
anybodY? this has been posted on honda-tech...turbod16...al over the place, nobody knows the answer.

you getting no CEL's. Check for continuity on the back of the speedo harness what inputs speed signal and rpm. And check on the engine harness after the vss. If there is none bw the ecu and engine check ur vss and make sure its working (another contin check) and if its present there then the wiring is Fucked but its an easy fix. just a lot of wire tracing.

EDIT: you know just trace the VSS wiring from the EX harness and make sure that it pins in the same location as the dx harness on the main engine harness
google is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
JDM180SX
Tech Talk
5
03-25-2008 01:29 PM
gsr-turd
Parts ARCHIVE
5
09-17-2007 07:15 AM
GripSpec
Tech Talk
1
08-07-2007 09:54 AM


Quick Reply: Tach/Speedo don't work


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: