Notices
Central VA The Richmond and surrounding areas forum. Introductions and regional topics go here.

AEM UEGO help

Old 12-23-2014, 02:19 PM
  #1  
Registered member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Location: Museum District
Posts: 21
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
804_mini has disabled reputation
Default AEM UEGO help

I have a UEGO A/F gauge that i'm trying to troubleshoot. The gauge shows full lean (---) no matter what with a probe attached. Without a probe attached it shows 14.7 and the white output wire shows 2.48 so that would indicate the gauge works.

I replaced the probe with a new Bosch 17018 and still had the same issue. I did the gas on a rag trick to get the gauge to show rich and it did change anything. I noticed that the probe doesn't get hot though, so i'm wondering if something else might be wrong.

Does anyone have known good probe or gauge I could try?
804_mini is offline  
Old 12-23-2014, 02:43 PM
  #2  
Anal hammer
 
JacKal's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Newport Nubia
Posts: 2,516
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
JacKal JacKal JacKal JacKal JacKal JacKal JacKal JacKal JacKal JacKal JacKal
Default Re: AEM UEGO help

Listen don't take this the wrong way we deal with some really stupid people on this site...

Are you sure you have it plugged into the correct place?
If it is in the correct spot check the pins and make sure none are bent causing a short.
If that isn't it go back and re check your wIting and be sure the wires are ran to the correct places.

Let us know
JacKal is offline  
Old 12-29-2014, 06:46 AM
  #3  
NAZI mod
 
BAN HAMMER's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Virginia Beach
Posts: 1,218,294
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
BAN HAMMER BAN HAMMER BAN HAMMER BAN HAMMER BAN HAMMER BAN HAMMER BAN HAMMER BAN HAMMER BAN HAMMER BAN HAMMER BAN HAMMER
Default Re: AEM UEGO help

Its the gauge.

AEM gauges are notorious for shitting out. You can send it to AEM and have them fix it, but it will cost just as much as buying an entire new setup. Get an innovative, they work better IMO
BAN HAMMER is offline  
Old 12-29-2014, 07:22 PM
  #4  
All Motor All Day
 
BuddyClubCivic's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Newport News
Posts: 295
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
BuddyClubCivic has disabled reputation
Default Re: AEM UEGO help

Originally Posted by DonkeyPunch View Post
Its the gauge.

AEM gauges are notorious for shitting out. You can send it to AEM and have them fix it, but it will cost just as much as buying an entire new setup. Get an innovative, they work better IMO
^This. I had the AEM unit as well. Gauge never worked even after replacing the sensor. Threw the whole setup right in the trash. I ending up getting the Innovative MTX-L and love it. You can also calibrate it when needed such as before tuning sessions.
BuddyClubCivic is offline  
Old 01-18-2015, 09:02 AM
  #5  
Registered member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Location: Museum District
Posts: 21
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
804_mini has disabled reputation
Default Re: AEM UEGO help

Originally Posted by JacKal View Post
Listen don't take this the wrong way we deal with some really stupid people on this site...

Are you sure you have it plugged into the correct place?
If it is in the correct spot check the pins and make sure none are bent causing a short.
If that isn't it go back and re check your wIting and be sure the wires are ran to the correct places.

Let us know
No offense taken, I double checked the wires after everything was put back together from pin to pin. Everything checks unless it was wired wrong from the factory. Pins are in good shape both at the gauge and 02 sensor hook-up.

AEM quoted me 50+15 return shipping to have it checked out and have "minor repairs" made. I can't seem to find just the gauge online anywhere so i'm going to give it a shot. If its more than a "minor repair" then I'm just going to cut my losses and move on.

Thanks everyone for the info.
804_mini is offline  
Old 03-05-2015, 09:45 AM
  #6  
Registered member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Location: Museum District
Posts: 21
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
804_mini has disabled reputation
Default Re: AEM UEGO help

Ended up being the gauge. Had it serviced and everything is perfect again.
804_mini is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
integramodder
Western VA
2
10-07-2003 07:28 AM


Quick Reply: AEM UEGO help


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: